Glijmiddel… Heb ik het nu nodig of niet?

Blog overzicht

Over glijmiddel worden nogal wat mythes verspreid: ‘Ik heb dat niet nodig’, ‘Ik ben daar toch te jong voor’, en ga zo maar door… We geloven nogal snel dat we als vrouw ten allen tijde en van nature vochtig kunnen en moeten zijn… En we kunnen ons snel schuldig voelen of schamen als dat niet zo is of anders is dan bij die ene buurvrouw of vriendin.


Iedere vrouw is verschillend, de één is nu eenmaal sneller vochtiger dan de ander. Het is niet beter of slechter om snel vochtig te worden of net niet. Het hangt van verschillende factoren af (hormonaal, context, gedachten en gevoelens over seksualiteit…), en het ene moment zijn we gewoon sneller opgewonden dan het andere.


Wij willen jullie in deze blog graag enkele waarheden meegeven over glijmiddel.


Welke soorten glijmiddel bestaan er?


Er zijn twee varianten:

 

  • Glijmiddel op waterbasis

Dit is de meest natuurlijke optie. Ons glijmiddel op waterbasis ( er bestaat ook een volledig vegan versie) probeert het natuurlijke vaginale vocht na te bootsen en is farmaceutisch getest. Glijmiddel op waterbasis is ook veilig om met speeltjes te gebruiken. Het is iets vluchtiger dan de variant op siliconenbasis.

 

  • Glijmiddel op siliconenbasis

Silicone is een lichaamsvreemde stof, maar het blijft heerlijk lang aanwezig op de huid en kan ook perfect als (intieme) massageolie gebruikt worden. In combinatie met speeltjes wordt glijmiddel op siliconenbasis afgeraden omdat het speeltje erdoor beschadigd kan raken. Enkel als het speeltje direct na gebruik gereinigd wordt met een speeltjesreiniger zoals Safety First is er geen probleem, want zo kan de silicone niet intrekken in het speeltje. Hier vind je ons kwalitatief glijmiddel op siliconenbasis.


Zowel glijmiddel op waterbasis als op siliconenbasis kan gebruikt worden in combinatie met een condoom.


En waarom zou je het gebruiken?

 

  • Glijmiddel doet zin krijgen: het doel ‘vochtig zijn’ wordt in de hand gewerkt als je je intieme delen of je meest prikkelende plekjes zelf al wat vochtig maakt met glijmiddel. Het middel heiligt in dit geval het doel ;-). Dus: ben je nog niet helemaal ‘in the mood’ maar je wil het wel? Experimenteer tijdens het voorspel of stimulatie met glijmiddel op jouw of jouw partners erogene zones (ook je tepels vinden dit misschien héérlijk!).
  • Ook voor mannen kan glijmiddel fijn zijn bij voorspel en stimulatie van de intieme zones. Het glijmiddel zorgt voor een ‘glijdend’ effect (ah ja…!).
  • Jong-ouder-oudst: iederéén is gebaat bij glijmiddel! Glijmiddel bevordert de souplesse van de intieme delen, en dat voor jong én oud.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, twijfels, onzekerheden?  Aarzel niet om ons te contacteren op info@upperathome.com

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele promotie of aankondiging.

© 2024 Upper at home - Alle rechten voorbehouden Webdesign thinline.be