Doe het voor je plezier… of doe het niet!*

Blog overzicht

Doe het voor je plezier ... of doe het niet!*

Geldt dat niet voor alles in het leven?

Ja inderdaad, maar sommige zaken zijn gewoon van ‘moeten’ en kunnen we niet onderuit. Een opsomming hiervan laten we achterwege…

Maar… wat met het heerlijke genot van intiem zijn met jezelf?

Moet dat? Neen natuurlijk niet, doe het voor je plezier… of doe het niet!

Mag dat? Yes m’am!

Moet er een reden toe zijn? JIJZELF, dat is dé reden nummer één. Jouw genot, jouw ontladen van spanning of stress… daarover gaat het.

Maar is dat wel normaal? Ja! Het is een gezonde uiting van seksuele zelfexpressie. Zolang je ervan geniet en je jezelf respecteert, doe je het toch zo vaak of zo weinig als jij wil. Recent onderzoek wijst immers uit dat 3 op de 4 vrouwen regelmatig masturberen (Goed Gevoel, juli 2020).

Maar wacht eens… is dat wel normaal in een relatie? Ja! Samen of alleen… je ontdekt bij jezelf hoe jij op jouw manier naar een hoogtepunt kan komen. Vind je dit fijn om samen te ontdekken? Doen! Vind je het fijn om dit op jezelf te ontdekken? Doen!

Doe ik het wel normaal? Hierin geldt één regel: er is geen regel. Hoe jij jouw weg naar jouw hoogtepunt vindt, is helemaal van jou. Natuurlijk kan je experimenteren met andere houdingen, andere aanrakingen, speeltjes enz. Maak er vooral een leuke ontdekkingstocht van.

De Fontaine de Jouvence: Speeltjes kunnen een heerlijke ontdekking zijn in het genieten met jezelf.

Moraal van het verhaal:

Genieten van jezelf is misschien wel het mooiste wat je jezelf (én je partner) kan bieden. Het is de ontdekking van heerlijke plekjes op jouw lichaam, nieuwe sensaties die jij leert kennen én nog gezond ook.
Een aantal (wetenschappelijke) feiten en positieve effecten van masturberen op een rijtje:

  • Je ontdekt jouw ingrediënten voor wat je lijfelijk en/of in fantasie tot een orgasme brengt.
  • Tijdens een orgasme gaat je hart sneller kloppen waardoor je bloed sneller wordt rondgepompt, het stimuleert de doorbloeding van je intieme organen, meer zuurstof, meer levendigheid en dus gezonder!
  • Het helpt tegen stress en pijn.
  • Het zorgt ervoor dat je lekkerder slaapt.
  • Tijdens een orgasme span je je bekkenbodemspieren aan, wat zorgt voor een versteviging van deze spieren. En dat deze spieren héél belangrijk zijn, kon je al lezen in onze vorige blogpost over ‘bekkenbodemspieren: what’s in it for me?’.
  • Het versterkt het immuunsysteem. Tijdens een orgasme neemt de productie van cortisol af. Dat doorbreekt (chronische) stress en is dus goed voor je immuunsysteem.
  • Er komt dopamine vrij – het gelukshormoon. Dus de wereld wordt er een betere plek door!

En nu weer verder met de orde van de dag… of misschien eerst even genieten?

Voelt het voor jou toch nog meer als een stuk vanuit frustratie of onmacht? Maak het jezelf alleszins niet lastiger door hier veel oordeel aan te hangen. Zoek je een klankbord of wil je ergens je vragen stellen? Je kan ons contacteren op info@upperathome.com.

*Citaat uit: Seks! Een leven lang leren (Rik Van Lunsen en Ellen Laan)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis geen enkele promotie of aankondiging.

© 2024 Upper at home - Alle rechten voorbehouden Webdesign thinline.be